SAKARYA / ERENLER - Büyükesence Ortaokulu

Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Klavuzu Yayımlandı!

.

Başvurular: 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru için öğrenci velisinin Aile nüfus kayıt örneği, "Ailenin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname" ve 2023 yılına ait toplam gelirini ispatlayan belge ile okul idarelerine gelmesi gerekmektedir. Öğrenci velisi, çocuğunun şartları taşıması halinde okul müdürlüğünden başvuru yapabilecektir. Başvurular okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvuru yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan belge sınav bitimine kadar saklanacaktır.

️ Sınav: 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecektir. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli 80 soru sorulacak ve 100 dk süre verilecektir.

️ Sonuçlar: 17 Mayıs 2024 meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Başvuru ve Uygulama Klavuzu İçin Tıklayınız.

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı”na (İOKBS) İlişkin Sıkça Sorulan Soruların Cevapları İçin Tıklayınız.

Yayın: 07.02.2024 - Güncelleme: 07.02.2024 13:18 - Görüntülenme: 35